ALMÁS PALACSINTATÉSZTA
Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 ek porcukor
1 vaníliáscukor vagy vaníliaaroma
1 tk só
1 tk olaj
szóda (amennyi szükséges)
ízlés szerint 2-3 szép alma
Elkészítés:
Egy edényben habosra keverjük a tojást
és a cukrot, hozzáadjuk a tejet, a
sót, és az olajat, majd
beleöntjük a lisztet, ezután
elkezdjük a masszát szódával
higítani, ameddig az állaga megfelelő nem lesz (a
tésztának csomómentesnek kell lennie,
ezértjavasolt géppel keverni). Ezután
belereszeljük az almát. Ha az
almától sűrűbb lesz a tészta, adhatunk
még hozzá szódát.
Én géppel még át szoktam
keverni, hogy a tészta ne legyen csomós az
almától, de ez már
ízlés kérdése, ha
csomós marad, az sem baj.
A serpenyőbe rakunk egy kevés olajat, és
már lehet is sütni! :)
Tölteni lehet, amivel csak épp
kívánjuk... lekvár, puding,
kakaópor...
De persze erre is van egy ötletem. :)
Pépesítünk egy-két
banánt, és hozzáadunk
kakaóport (ízlés szerint).
Nagyon finom, igazi kalóriabomba.