ALMÁS PALACSINTATÉSZTA

Hozzávalók:

25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 ek porcukor
1 vaníliáscukor vagy vaníliaaroma
1 tk só
1 tk olaj
szóda (amennyi szükséges)
ízlés szerint 2-3 szép alma

Elkészítés:

Egy edényben habosra keverjük a tojást és a cukrot, hozzáadjuk a tejet, a sót, és az olajat, majd beleöntjük a lisztet, ezután elkezdjük a masszát szódával higítani, ameddig az állaga megfelelő nem lesz (a tésztának csomómentesnek kell lennie, ezértjavasolt géppel keverni). Ezután belereszeljük az almát. Ha az almától sűrűbb lesz a tészta, adhatunk még hozzá szódát. Én géppel még át szoktam keverni, hogy a tészta ne legyen csomós az almától, de ez már ízlés kérdése, ha csomós marad, az sem baj.

A serpenyőbe rakunk egy kevés olajat, és már lehet is sütni! :)
Tölteni lehet, amivel csak épp kívánjuk... lekvár, puding, kakaópor...

De persze erre is van egy ötletem. :)
Pépesítünk egy-két banánt, és hozzáadunk kakaóport  (ízlés szerint). Nagyon finom, igazi kalóriabomba.